Descarcă gratuit Harta României pe mobil

Cum am tot văzut threaduri pe forumuri despre programe GPS gratuite, utilizatorii având nevoie de hărţi gratuite pentru oraşe din ţară sau din afară, am zis să caut şi eu soluţii pentru mobil şi pentru România, în spiritul serviciilor analizate pe acest blog.

harta, Romania, aplicatie Android, Harta României

Nu a trebuit să caut prea mult că am şi găsit o aplicaţie mobilă, Harta României [Facebook | Twitter | Google Plus], ce corespunde criteriilor mult disputate pe forumuri: hărţi gratuite, funcţie de navigare GPS, unde mai pui că aplicaţia se instalează cu harta României predefinită. Mă rog, instalarea aplicaţiei activează descărcarea pachetului de hărţi şi opţiuni pentru România, un pachet de vreo 200 MB de date. Aşa că este recomandat ca descărcarea să se facă prin wi-fi.

Odată descărcată harta României şi opţiunile aferente, utilizatorii pot purcede la stabilirea de teasee spre destinaţiile dorite. Se pot căuta adrese (după oraş, număr stradă etc. sau coduri poştale), puncte de interes sau staţii ale mijloacelor de transport în comun.

În momentul în care utilizatorul a identificat adresa dorită, aceasta poate fi folisită ca punct de destinaţie, aplicaţia afişând traseul de navigare şi distanţa de parcurs, cu opţiunile auto, bicicletă, pe jos. Coordonatele punctelor de interes sau orice alt punct localizat pe hartă pot fi partajate prin SMS, email etc. sau pot fi adăugate ca puncte de interes favorite.

Legat de identificarea adreselor, sugestiile făcute de aplicaţie în materie de nume de localităţi vin neînsoţite de judeţe, ceea ce face dificilă identificarea rapidă a unei destinaţii ce împarte acelaşi nume cu alte 4-5 destinaţii.

De asemenea, oraşele mici au o acoperire slabă din punct de vedere al hărţilor, fiind prezentate doar 2-3 străzi principale. Am mai observat că pe alocuri (în cazul satelor) străzile principale sunt prezentate greşit, luându-se în calcul artere secundare neasfaltate. La o simulare a unui traseu până la Bușteni, aplicația a dat eroare într-o primă instanță. Din ce am mai citit, pare a fi un bug. La o a doua simulare, totul a decurs normal.

Aplicația se bucură de toate facilitățile unui soft GPS, și pentru un produs gratuit este mai mult decât acceptabilă. Și ce e cel mai important e faptul că poate fi folosită offline, fără a fi dependentă de internet.

Nu îmi dau seama cine este dezvoltatorul aplicației, informațiile pe care le-am găsit sunt foarte vagi. Un anume Mihai Langu din Craiova a înregistrat domeniul AndroidTop.info, domeniu sub care e publicată aplicația în Google Play.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google Play
În Google Play, situl aplicației apare ca un subdomeniu al sitului mapof.eu, un produs al dezvoltatorului de software educațional Sheppard Software.

Ca alternative la aplicație se pot folosi programe comerciale ca IGo, Navitel sau navigarea offline (poate fi limitată) cu ajutorul Google Maps.

Total
0
Shares
0 comments
  1. undeee frate, ca am descarcat-o de 3 ori, nici macar nu ma pune unde trebuie pe harta ! e o porcarie dupa parerea mea, mai au de rezolvat multe bug-uri

    1. Mihai, asigură-te că ai GPS-ul și localizarea Google active. Nu zic că e cea mai bună soluție, pe mine mă băgă pe niște străzi cu sens unic – din sens invers, dar pentru mersul pe jos în orașe e OK. 🙂

  2. undeee frate, ca am descarcat-o de 3 ori, nici macar nu ma pune unde trebuie pe harta ! e o porcarie dupa parerea mea, mai au de rezolvat multe bug-uri

    1. Mihai, asigură-te că ai GPS-ul și localizarea Google active. Nu zic că e cea mai bună soluție, pe mine mă băgă pe niște străzi cu sens unic – din sens invers, dar pentru mersul pe jos în orașe e OK. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Publicațiile de turism. Print, online, ePub?

Next Article

Nominalizări eTravel Awards 2013

Related Posts
Total
0
Share