Amintiri #latergram din Gottlieben, Konstanz și Meersburg

Gottlieben, bay windows, bovindou, casa, structura lemn

Activitatea pe Instagram e văzută din varii perspective, cea mai importantă fiind cea legată de postarea în timp real. Personal, atât timp cât nu ești implicată în vreo campanie, cred că acest aspect devine redundant și asta pentru că focusul trece de pe generarea de conținut pe trăirile la fața locului.

În fine, la insistențele lui Petruș am să vă fac o incursiune #latergram prin Gottlieben, Elveția, și Konstanz și Meersburg, Germania, unde am ajuns în cu totul alte scopuri decât turistice. Din fericire, am avut ceva timp liber să văd unele dintre principalele atracții ale zonei.

În scurta mea ședere în zonă, am fost cazată în Gottlieben, un mic orășel turistic cu deschidere către Rin din Elveția, din Cantonul Turgovia (Thurgau), orășel ce înainte de secolul al X-lea era parte din proprietatea Episcopului de Konstanz (Constance), Eberhard von Waldburg, care a construit aici un castel, azi una dintre principalele atracții ale zonei.

Între secolele XVII-XVIII, Gottlieben a fost martorul unui boom economic datorită comerțului de pe Rin cu sare, vin și oțel. În acea perioadă și-a câștigat și statutul de piață de desfacere (oraș comercial).

Lebede pe Rin, în Gottlieben #river #blue #white #swan #myswitzerland #inlovewithswitzerland #visitswitzerland

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

O prezență emblematică pentru orășel este Hotelul Drachenburg, o clădire pitorească pe structură de lemn, arhitectură cu rădăcini în neolitic, specifică zonelor cu climat ce permite dezvoltarea arborilor de esență tare, precum stejarul (Japonia, Europa continentală).

#myswitzerland #visitswitzerland #inlovewithswitzerland

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

Hotel Drachenburg & Waaghaus
Am Schlosspark 7
8274 Gottlieben
Elveția
Website: www.drachenburg.ch

Tot în arhitectura hotelului se pot vedea integrate bovindouri, elemente arhitecturale specifice arhitecturii victoriene (secolul al XIX-lea).

#myswitzerland #inlovewithswitzerland #switzerlandtravel

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

#dragon #myswitzerland #latergram

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

Camerele hotelului sunt la fel de pitorești ca exteriorul acestuia, dar nu sunt recomandate pentru oamenii înalți, patrurile sunt scurte și înguste, probabil pentru că, în trecut, oamenii dormeau oarecum în fund, ridicați ca pe un pat de spital, existând superstiția că somnul la orizontală atrage după sine moartea. Despre superstiția asta am aflat când am vizitat împreună cu Petruș Marksburg-ul.

Cum orășelul e mic și poate fi vizitat în câteva ore alte atracții ce pot fi văzute pe fast forward sunt în Konstanz, un oraș în apropierea Gottlieben-ului.

Konstanz (Constance), în Germania, e orașul în care s-a pus capăt Schismei Apusene, în cadrul celui de-al XVI-lea Consiliu Ecumenic, de la începutul secolului al XV-lea.

În cadrul consiliului, Jan Hus, cel care a susținut mișcarea reformată în Cehia, un critic al Papei și clerului bisericesc, a fost condamnat la moarte prin ardere pe rug, fiind considerat de către catolici un pericol pentru creștinism.

Pentru a comemora acest lucru, în anii ’90, a fost ridicată o statuie la intrarea în portul din Konstanz, cunoscută ca Imperia, inspirată fiind de opera lui Balzac – La Belle Impéria, o satiră la morala clericilor catolici.

În brațele statuii sunt Papa Martin V, ales în timpul consiliului, și împăratul Sigismund, cel care a cerut consiliul. Ambele personaje sunt reprezentate goale, dar cu coroana și diadema papală pe cap, simboluri ale puterilor lor.

Imperia
Portul din Konstanz
Germania
Website: www.peter-lenk.de

Primul loc cu care majoritatea turiștilor iau contact în Konstanz e gara, o clădire construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în stil gotic, cu elemente renascentiste, că mai apoi să se îndrepte către centrul vechi al orașului.

#germanytravel #latergram #travelgram

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

Cum istoria orașului este strâns legată de prezența romanilor în zonă în centrul orașului vechi, pe o fântână din bronz, Kaiserbrunnen, se face o scurtă incursiune în istorie în 11 scene în relief cu oameni și evenimente ce și-au pus amprenta asupra istoriei regiunii. Pe trei din fețele fântânii sunt reprezentați împărații romani Otto cel Mare, întemeietorul Sfântului Imperiul Roman de Națiune Germană, în imaginea de mai jos, Maximilian I și Frederick I Barbarossa.

Evident, sunt multe de descoperit în Konstanz, dar timpul scurt m-a limitat la cele de mai sus. Important de știut că, cel ce a construit Zeppelin-ul, contele Ferdinand von Zeppelin, s-a născut în Konstanz.

O altă atracție a micului orășel e lacul pe malul căruia se află, Bodensee sau Lacul Konstanz (Constance în engleză, Constanța în română), lac pe care catamarane, feriboturi și alte bărci de pasageri fac zilnic curse între principalele orașe de pe malurile lacului, inclusiv către Meersburg, un mic orășel în care am luat masa într-una din zile. Plimbările de agrement sunt la mare căutare pentru peisajul inedit, cu Alpii pe fundal.

The #Alps as seen from the #Bodensee

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

Eu am avut ocazia să traversez lacul către Meersburg, un orășel cu tradiție în vinificație, unde am vizitat micul muzeu al vinului din incinta fostei infirmerii Heilig Geist Spital. Aici se găsește expusă una dintre cele mai vechi prese de struguri, numită Sfântul Duh.

Do you know what is this? 🙂 #germanytravel #winery

A post shared by Petruş Lungu (@surtep) on

VINEUM Bodense
Vorburggasse 13
88709 Meersburg
Germania

În această zonă veți întâlni aici același comportament de consum ca și în cazul granițelor dintre România și Ungaria, Ucraina, Moldova – elvețienii din apropierea graniței cu Germania vin la cumpărături în Konstanz.

Dacă vreți să vizitați aceste 3 orășele, cel mai simplu e să zburați cu avionul la Zürich, iar de aici trenul preț de o oră și jumătate până a Konstanz. Se zboară direct către Zürich din București și cu escală din Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța – Mihail Kogălniceanu. Evident, prețurile sunt pe măsură. O altă alternativă ar fi să zburați până la Stuttgart, iar de acolo să luați trenul preț de vreo 3 ore până în Konstanz. Sau, dacă veniți de pe teritoriul Germaniei, puteți lua curse directe din Berlin, Frankfurt sau Dusseldorf către Friedrichshafen Airport, iar apoi feribotul.

Ați vizitat vreunul dintre cele 3 orașe? Ce v-a plăcut cel mai mult?

Text și imagini de A., formatare și instagraming de Petruș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Zmeu Bucegi, trasee montane in bucegi

Munțomanii iubitori de drumeții montane în Bucegi se dau cu zmeul

Next Article

33% din căutările pe internet în domeniul călătoriilor și turismului sunt făcute de pe mobil

Related Posts
Total
0
Share